Center for Internet Excellence valitsi MetaVisual CMS-alustan

Oulun yliopistossa toimiva tutkimus- ja innovaatioyksikkö CIE päätti uudistaa verkkosivustonsa MetaVisual CMS –julkaisujärjestelmän avulla. Yhteistyössä oululaisen designtalo Soul4Designin kanssa toteutettu projekti antoi sivustolle uuden raikkaan ilmeen, käyttötarpeita vastaavan rakenteen ja helpotti ratkaisevasti myös sivuston ylläpitoa sekä jatkokehitystä.
MetaVisual CMS:n myötä lukuisia sivuston ylläpitoon kuuluvia toimia pystyttiin suoraviivaistamaan ja jopa automatisoimaan. Esimerkiksi tieteellisen toiminnan tärkeänä mittarina toimivien julkaisuiden lisääminen sivustolle tapahtuu nyt yhden yksinkertaisen lomakkeen kautta, jonka täyttämisen myötä julkaisut ilmestyvät sivustolla näkyviin halutuille paikoille ja linkittyvät myös oikeisiin ihmisiin ilman erillistoimia. Samaan tapaan toimivat myös henkilötietojen, uutisten ja projektien tuloksia esittelevien videoiden ja kaiken muunkin sivuston sisällön hallinta.
Sivuston konseptin loi visuaalisen ilmeen, käytettävyyden ja käyttäjäinteraktion suunnitteluun sekä palvelumuotoiluun erikoistunut designtalo Soul4Design. Tämän konseptin ja yhdessä asiakkaan kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta syntyi uusi sivusto, josta kaikki osapuolet voivat olla ylpeitä.
Me MetaVisualissa olemme ylpeitä saadessamme olla mukana tukemassa tulevaisuuden internetin, 3D-teknologioiden ja innovaatioprosessien tutkimusta. ”Kahdeksan vuotta sitten aloittamamme järjestelmäkehitys on nyt edennyt siihen pisteeseen, että voimme rakentaa erittäin laajoja, dynaamisia ja ominaisuuksiltaan rikkaita verkkosivustoja ja natiivimobiiliapplikaatioita sivustomoottorimme vakio-ominaisuuksien varaan”, toteaa sivuston totteutuksesta MetaVisualin puolelta vastannut Ilkka Juuso. ”Lisää ominaisuuksia tuodaan toki mukaan tarpeen mukaan. Tämän projektin myötä opetimme julkaisujärjestelmällemme joitakin uusia temppuja muun muassa kuvien automaattiseen skaalaukseen ja animaatioiden säätöihin, missä nyt on tarjolla yli 140 erilaista yhdistelmää ja täysin vapaat kädet mm. ajastusten suhteen.”, Juuso jatkaa.

Lisätietoja

MetaVisual Oy

Ansareitti 17, 90540 Oulu
Puhelin: 040 592 8175
Y-Tunnus: 1997035-7
Luottoluokitus: AA+
Perustettu 2005